Skip to content Skip to footer
Ismerje meg

Szolgáltatásainkat

Szakértői tanácsadás digitális gyári megoldásokkal

manufacturing simulation

Gyártás szimuláció

Jövő gyára koncepciók készítése és validálása digitális ikerpár modellen keresztül: Szakértőink a legújabb fejlesztő rendszerek segítségével készítik el a digitális gyár többféle célnak megfelelő szimulációját: anyagáram koncepció (proof of concept), validálásra alkalmas anyagáram szimuláció, digitális ikerpár modell, virtuális beüzemelésre alkalmas teljes részletességű modell. Ajánljuk azon termelő cégeknek, gépgyártóknak, rendszerintegrátoroknak, akik biztosra akarnak menni beruházásaik során, és már a tervezési időszakban pontosabb képet várnak a várható működésről.

digital manufacturing

Gyártási folyamatelemzés és optimalizálás

A termék előállítás teljes életciklusának modellezése elősorban a nagyvállalati ügyfélkör számára fontos (Business Process Consultancy and Reengineering), beleértve a gyártás optimalizálás-, a belső intralogisztika-, raktározás folyamatait is.
Vállaljuk meglévő és tervezett teljes gyártási láncok irányítástechnikai rendszertervezését, modernizációs koncepciótervek kidolgozását, gyártás- és folyamatszimulációval kiegészítve. Elkészítjük a beruházás validációját, roadmap-jét vagy akár budget szintű költségvetését, meglévő gyári fejlesztés esetén a régi-új rendszer közötti összehasonlítást. Munkánk során az ötletelési és validációs szakaszban is a legmodernebb digitalizációs megoldásokat hívjuk segítségül, kiegészítve a teljes körű döntést előkészítő dokumentációval.

Mérnökszolgáltatások

siemens hmi

Mérnöki tanácsadás

Hagyományos automatizálási és konstruktőri mérnök támogatást nyújtunk tapasztalt szakembereink által. Versenyelőnyünk, hogy szinte minden fontos ipari automatizálási területet saját mérnökeinkkel tudunk lefedni: gépészet, villamos szakágak, szoftver fejlesztés. Széleskörű tapasztalattal rendelkezünk a hajtás vezérlések, ipari robotok, Safety, Vision rendszerek területén is.

consultanting services

Gyártógépek/célgépek specifikációinak beruházói oldali összeállítása

Sok esetben a műszaki feladat nem definiálható pontosan előre, esetleg hosszabb együttműködés keretében történik a közös fejlesztés. Akár eseti, akár sokéves együttműködésről van szó, fogunk tudni megoldást kínálni. Támogatást nyújtunk a műszaki, üzleti és működési feltételek meghatározásában Proof-of-Concept szimulációk készítésedben és prototípus vagy MVP összeállításában is

Kulcsrakész ipari rendszerek

modern manufacturing

Komplett gépépítés

A működési koncepció (akár digitális alapú) tervezésétől a teljes kivitelezésig vállaljuk a következő ipari rendszerek megvalósítását kulcsrakész átadással:

 • Célgépek, automata gyártó és összeszerelő berendezések
 • Robotcellák, pályavezérelt mozgatással járó zárt gyártócellák
 • Tesztelő berendezések
 • Hagyományos intralogisztikai rendszerek
 • AGV és mobil robot megoldások
 • Komplex gépmodernizáció (magasabb automatizáltság vagy sebesség érdekében)
 • Gyártósori bővítés (nagyobb termelékenységért vagy funkció fejlesztés)
manufacturing robot automatization

Automatizálási és géptervezési részfeladatok

 • Folyamatfelmérés, gyártási folyamatok racionalizálása, digitalizálása
 • Proof-of Concept szimuláció készítése
 • Gyártási folyamat tanácsadás, koncepcionális gépek, gépelemek tervezése
 • Új megoldások, ötletek és elképzelések szimulációja mikró vagy makró szinten
 • Modernizációs tanácsadás, beruházási "MasterPlan”, ROI, TCO kalkulációk készítése
 • Az új gyártói környezetre követelményspecifikáció készítése
 • REPOC, Prototípus és MVP készítése
 • Gépegységek tervezése és gyártása, felműszerezése IIoT-re, retrofit
 • Virtuális üzembe helyezés, mint szolgáltatás
 • Helyszíni mérnök és technikusi támogatás

Hajtástechnikai megoldások és disztribúció

Lenze hajtástechnikai megoldások

Az IDM-Systems Zrt. 2023. novemberétől performance partneri megállapodás keretében a Lenze hajtástechnikai termékekhez és rendszerekhez pótalkatrészt, kopó alkatrészt szállít és kapcsolódó szolgáltatásokat kínál.
Az érintett termékcsoportok: hajtóműves motorok, motorok, vezérlések, mozgásvezérlő plc-k, inverterek, hajtóművek, tartozékok, szoftver.
A fenti termékekhez külön megállapodás keretében az IDM-Systems Zrt. mérnöki, technikusi szolgáltatásokat biztosít. Vállalja továbbá komplett berendezések, összetett hajtástechnikai rendszerek modernizációját és retrofitjét.
A termékpalettáról és a hajtástechnikai megoldásokról részletesen tájékozódhat a gyártó cég weboldalán:

További információkért és ajánlatért lépjen velünk kapcsolatba!

Tájékozódjon a termékekről a Lenze honlapján!

https://www.lenze.com/hu-hu

További információkért és ajánlatért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!

E-mail: lenzesupport@idm-systems.hu

Telefon: +36 70 4770833

CMZ disztribúció

2023 őszétől hivatalos magyarországi viszonteladóként elkezdtük forgalmazni az olasz CMZ cég hajtástechnikai termékeit. A szervómotorok, vezérlések, léptetőmotorok mellett iparág specifikus (élelmiszeripar, nyomdaipar, papíripar, textilipar, üvegipar, lemezipar) szoftver megoldások is a portfólió részét képezik. Tájékozódjon a termékekről a CMZ honlapján! ( https://www.cmz.it/en )

További információkért és ajánlatért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba!

E-mail: cmzsupport@idm-systems.hu

Telefon: +36 70 4770833

A szervómotor konfigurátor segítségével kiválaszthatja az Ön feladatára legmegfelelőbb terméket: https://www.cmz.it/dbmotors/Main.php

Oktatás és átadás utáni szolgáltatások

digital engineering with a VR

Oktatás

Elsősorban saját megoldásainkhoz kapcsolódó ügyfél oktatások megtartása, továbbá bármilyen ügyfél igényre kidolgozunk testre szabott oktatási tematikátAjánljuk azon termelő cégeknek, gépgyártóknak, rendszerintegrátoroknak, akik biztosra akarnak menni beruházásaik során, és már a tervezési időszakban pontosabb képet várnak a várható működésről.

machine maintenance

Átadás utáni szolgáltatások

Tervezett karbantartás: Elsősorban saját rendszereink kötelező időszakos átvizsgálását végezzük, technikus és mérnök szakemberekkel
Szerviz (Level 2, Level 3), távoli hiba analízis: Digitális gyári megoldásokkal lehetőség nyílik a távolról történő hiba analízisre és akár a hiba pontos lokalizációjára. Az 5G ipari kommunikációval a közeljövőben valós időben is monitorozhatók az adatok a valós rendszer digitális ikerpárján.

Gondolkodott már azon

hogy összetett gyártási és logisztikai folyamatain hogyan érhet el akár 10-30% hatékonyság növekedést új gép vagy gyártósor beruházás nélkülIsmerje meg miként segíti a digitális ikerpár modell a valós gyártás termelékenyégét és rugalmasságát! 

Lépjen kapcsolatba velünk!

E-mail:
IDM-Systems logo
ERFA logo