Skip to content Skip to footer
Üdvözöljük

Az ipari automatizálás világában

20 ev logo
Kik vagyunk?

20 év szakértelme

Az IDM-Systems Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú ipari-szolgáltató vállalkozás. Szakértőink 15-25 év tapasztalattal rendelkeznek mind a hagyományos ipari automatizálásban, mind a modern digitalizációs és IT technológiákban, közép- és nagyvállalati környezetben egyaránt. Kollégáink éveken átívelő nemzetközi autóipari és TIER 1, 2 kulcsrakész projekt tapasztalttal, valamint nemzetközi technológiai és IT tanácsadói know-how-val rendelkeznek.

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy

a hagyományos gyártás és a digitális gyártás világa a jövőben még szorosabban összeforr és egységes de innovatív megoldásokkal szolgálja leginkább a termelő vállalatok hosszú távú fejlődését, versenyképességét.

Ebben a gyors átalakulásban

kívánjuk támogatni ügyfeleinket lépésről lépésre, igazodva azok aktuális igényeihez, legyen az egy átlagos irányítástechnikai vagy gép-technológiai feladat, vagy akár komplex termelési folyamat optimalizálás a digitalizáció legújabb eszközeivel. 

Komplex igényekre

Komplex megoldások

Az ipari termelés folyamata várhatóan óriási átalakuláson megy keresztül a következő évtizedben. A mainál sokkal komplexebb mérnöki kompetenciákra és szolgáltatásokra lesz szükség, újfajta gondolkodásra, melyek nagyságrenddel okosabb és rugalmasabb gyártó berendezések előállítását fogják eredményezni olyan területeken is, ahol eddig elegendőnek bizonyultak a hagyományos automatizálási rendszerek.

Az IDM-Systems ezekre a komlex igényekre kíván reagálni magas szintű ipari és informatikai szolgáltatásokkal. Mérnök csapatunk rendelkezik villamosmérnökökkel (irányítástechnika szinte minden területén, kiemelten az ipar digitalizációs kompetenciákat), gépészmérnökökkel (géptervezési és gépépítési gyakorlattal számos technológiában), továbbá informatikai fejlesztőkkel (IIoT és Edge, Cloud ismeretekkel).

digita industry data
industry 4.0
Ön szerint is

Forradalom zajlik az iparban?

Az Ipar 4.0 azaz a negyedik ipari forradalom kifejezés megosztja az ipari szereplőket! Mi sem szeretjük kifejezetten, bár jól kifejezi azt az üzenetet, hogy a modernizációra kevésbé képes ipari szereplők lemaradnak vagy akár a közeli jövő végzetes vesztesei lehetnek.

A Digitalizáció és egyre okosabb berendezések fokozatos térhódítása viszont elkerülhetetlen! Az olcsó munkaerő mítosza a múltté, versenyelőnyt csak egyes Európán kívüli földrészeken jelenthet.

Kiemelt

Szolgáltatási területeink

Modern automatizálási és gépépítői igények kiszolgálása új igények lefedésére. Számos magasan automatizált iparágban szereztünk gyakorlatot, kiemelt hangsúllyal: Autóipar (OEM és Tier1/2), Intralogisztikai rendszerek (gyártási területen termék és csomag továbbítás), Egészségipari gyártás.

Meglévő gyártósorok, gépek, és intralogisztikai rendszerek felújítása, átalakítása továbbfejlesztése (barna mezős beruházások) a módosítás során szükséges állásidő minimalizálásával - virtuális üzembehelyezés segítségével...

Gyártósorok, gyártócellák és célgépek digitális kollaboráció alapú tervezési módszereinek és eszközrendszerének fejlesztése (felhasználva virtuális-VR/AR és egyéb termelés/gyártóeszköz szimulációs megoldásokat).

A termék előállítás teljes életciklusának modellezése és optimalizálása elősorban a nagyvállalati ügyfélkör számára (Business Process Consultancy), beleértve a gyártás optimalizálás-, a belső intralogisztika-, raktározás- folyamatait is.

SZAKMAI

Kompeteincáink

Meglévő vagy új gyártó és logisztikai rendszerek technológiai (át)tervezése, bővítése, sokéves gyakorlattal rendelkező szakemberekkel. Házon belül kapcsolódnak hozzá az ipari robot és PLC vezérlések kompetenciái, tehát egységes és átfogó megoldást tudunk nyújtani egy kézből.A konstruktőri tevékenységünk kiindulási pontja a gyártandó mmunkadarab is lehet.

Ügyfeleink meglévő rendszeréhez igazodva vagy teljesen új gyártó berendezés rendszer szintű és részletes villamos kapcsolási terveinek elkészítése megfelelve a vonatkozó szakági- és ügyfél standardoknak

Megtervezzük és kivitelezzük ügyfeleink ipari kommunikációs hálózatait

Adatgyűjtés és adatvizualizáció, valamint ember-gép kapcsolatok kialakításában is számíthat kollégáink szakértelmére akár web alapú vagy hagyományos megjelenítésről legyen szó.

Vállaljuk 1-3 robotos kisebb szerelő cellák és komplex több robotos gyártósorok telepítését is az egyszerű megfogó/pakoló robotoktól a bonyolultabb technológiát ellátó megoldásokig

Óriási fejlődés előtt álló kompetencia terület, ugrásszerű igény növekedés kilátásokkal. Több szakági partnercéggel tartunk fent szoros kapcsolatot az összetettebb feladatok megvalósítására.

A digitális ipari megoldások széles skáláját ismerjük korábbi gyakorlatunkból. Különálló projektként, szolgáltatás alapon, vagy akár saját automatizálási rendszereink részeként is alkalmazzuk. High-tech autóipari partnereink mellett bővítettük tudásunkat, majd formáltuk univerzális és költséghatékony megoldássá a digitális ikerpárokon történő fejlesztéseket. Magunkat már évekkel ezelőtt meggyőztük ezen rendszerek hatékonyságáról, és ügyfeleink is kiemelten pozitív fogadtatásban részesítették. Elsősorban a Siemens ipari szoftvereit alkalmazzuk: NX MCD, Plant Simulation, Process Simulation, PLC Sim Advanced stb.

A gyártás egyre kevésbé autonóm (független gyártógépek sokasága), fokozódik az igény a rendszerbe illesztésre. Összetett MES (Manufacturing Executing System) megoldásokkal nem foglalkozunk, de vállaljuk a gyártó berendezések illesztését, felokosítását a felügyeleti rendszerek világába.

Gyártó és szolgáltató partnereink segítségével saját rendszerink eszközeit legyártatjuk, a minőségi és határidős ügyfél elvárások teljesítését magunk felügyeljük

Gyártó és szolgáltató partnerink segítségével saját rendszereink villamos elosztóit legyártatjuk, a minőségi és más ügyfél elvárások teljesítését magunk felügyeljük

Az egyszerűbb ‘egy gép – egy kontroller’ rendszerektől az elosztott, sok kontrollerből álló bonyolult hálózatokig minden nagyságrendben tapasztalattal rendelkezünk. Magas szinten ismerjük a jelentősebb PLC gyártók megoldásait, alkalmazhatóságának előnyeit, mint pl. Siemens Simatic, Omron, Schneider, Mitsubishi, Fanuc, Allen-Bradley, Beckhoff

A mozgás és hajtásvezérlés külön fejezet az automatizált rendszerek és berendezések területén, ahol a több éves tervezői, fejlesztői, beüzemelői tapasztalat és a magas szintű rendszerszemlélet számít. Ismereteink az alap aszinkron vezérlésektől a szervókon át a bonyolult soktengelyes szerszám vezérlésekig terjed.

A digitalizáció velejárója az operátori funkciók és feladatok átalakulása, így a gépi látás és kamera rendszer alapú vizuális ellenőrzés egyre nagyobb teret nyer gyártói területen.  Szakértő kollégáinknak jelentős tapasztalattal rendelkeznek gépi látás és kamerás ellenőrző, felismerő rendszerekben.

Az IIoT-hez kapcsolódó információ feldolgozási plattformok tervezése és telepítése. Azért szeretnénk adatokat gyűjteni, hogy kiértékelésük után vissza tudjuk csatolni a kapott információkat a megbízhatóbb és magasabb termelékenység érdekében. Első sorban a gyártás közeli shopfloor szintű megoldások dominálnak, de terjednek a felhő alapú komplex rendszerek is.

Manapság egyre jobban összeforrnak a hagyományos automatizálási feladatok és a magas szintű informatikai megoldások. Egy kézből vállaljuk ezen rendszerek fejlesztési és telepítési felügyeletét.

szechenyi erfa logo

Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap

A kedvezményezett neve:

IDM-Systems Ipari Szolgáltató Zrt.

A projekt címe:

Mérnöki szolgáltatás és ipari automatizálási rendszerek tervezése és gyártása

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében az IDM-Systems Zrt. Automatizálási típus-megoldásokat fejleszt a digitális gyártás egyre gyakoribb igényeinek kielégítésére. A megoldások egyik súlypontja a gyártó rendszerek digitális 3D szimulációja (a valós gyártósor és digitális ikerpárja összekapcsolása), a másik fő terület az IIoT alá tartozó gyártóüzemi és felhő alapú adatgyűjtés, kiértékelés, valamint a gyártásba történő visszacsatolás.

A szerződött támogatás összege:

720 millió Forint

A felhívás azonosító jele:

GINOP-8.1.3/B-17

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2025.12.31

IDM-systems logo
IDM Systems | Jelen a jövő iparában.

Gondolkodott már azon

hogy összetett gyártási és logisztikai folyamatain hogyan érhet el akár 10-30% hatékonyság növekedést új gép vagy gyártósor beruházás nélkülIsmerje meg miként segíti a digitális ikerpár modell a valós gyártás termelékenyégét és rugalmasságát! 

Lépjen kapcsolatba velünk!

E-mail:
IDM-Systems logo
ERFA logo